Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Επτά + ένα «τρικ» για φθηνότερο ρεύμα

Οι παγίδες και οι σωστές κινήσεις για αλλαγή παρόχου

Πριν καλά καλά κλείσει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου οι περισσότεροι είδαν το μηνιάτικο να εξαφανίζεται. Το υψηλό κόστος σε όλα σχεδόν τα καταναλωτικά αγαθά ροκανίζει σε χρόνο μηδέν τον οικογενειακό προϋπολογισμό  με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να γίνονται το κερασάκι στην τούρτα. Δεν είναι περίεργο που ο κόσμος προσπαθεί  να βρει τρόπους για να πληρώνει πιο φθηνό ρεύμα. Αυτό ισχύει τόσο για τα νοικοκυριά με τα οικιακά τιμολόγια όσο και για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που στενάζουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο επαγγελματικό ρεύμα. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι κάνοντας σύγκριση παρόχων με τους οποίους ο καταναλωτής μπορεί αλλάζοντας εταιρεία να βρει προσφορές που τον συμφέρουν ώστε να πληρώνει χαμηλότερη τιμή Kwh και να μην στηρίζεται μόνο στην εξοικονόμηση ρεύματος. Κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει ειδικά τους χειμερινούς μήνες που ο υδράργυρος πέφτει.

Παρά τις επιδοτήσεις στην ενέργεια οι τιμές όπως φαίνεται δεν έχουν πέσει στα επιθυμητά επίπεδα επομένως αρκετοί ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να μπορέσουν να πληρώνουν λιγότερο, είτε εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά είτε προσπαθώντας να αλλάξουν τις συσκευές τους με άλλες λιγότερο ενεργοβόρες, είτε ψάχνοντας για προσφορές ρεύματος.

Ψάχνοντας  ποια εταιρεία έχει το πιο φθηνό ρεύμα, μπορεί  να γίνουν λάθη αφού ορισμένοι αρκούνται σε μια συμβουλή που ίσως τους δώσει κάποιος φίλος, ή κάποιος γνωστός χωρίς όμως να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις εξατομικευμένες τους ανάγκες. Θα εξετάσουμε τις παγίδες αλλά θα παρουσιάσουμε έναν “οδικό χάρτη” για το ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε κατά την αλλαγή παρόχου.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Πριν καταλήξουμε σε κάποιο οικονομικό συμβόλαιο με εταιρεία ρεύματος συγκεντρώνουμε ορισμένα στοιχεία.

  1. Κάνουμε μια καταγραφή των καταναλώσεων του τελευταίου τετραμήνου. Έτσι γνωρίζουμε το πόσες κιλοβατώρες καταναλώνουμε αλλά και πόσο μας έχει κοστίσει. Είναι άλλο για παράδειγμα να καταναλώνει κάποιος 450 kwh και άλλο 550kwh καθώς συνήθως η κλίμακα τιμολόγησης της κιλοβατώρας υπολογίζεται διαφορετικά μετά το όριο των 500kwh.
  2. Ερχόμαστε σε επικοινωνία με τις εταιρείες ρεύματος. Διεκδικούμε μια οικονομική προσφορά βασισμένη στις κιλοβατώρες που έχουμε καταναλώσει και ρωτάμε ποια είναι η τιμολογιακή τους πολιτική για το κοινωνικό τιμολόγιο π.χ. αν είμαστε δικαιούχοι, για το επαγγελματικό ρεύμα για το νυχτερινό κ.λπ.
  3. Πολύ σημαντικό είναι να ενημερωνόμαστε κάθε 20 του μήνα για την τιμή της Kwh που ανακοινώνουν οι πάροχοι για το τι θα ισχύσει τον επόμενο μήνα και να υπολογίζουμε το τελικό κόστος με βάση και την κρατική επιδότηση.
  4. Προκειμένου να έχουμε μια συνολική εικόνα για το πως χρεώνει η κάθε εταιρεία ρεύματος επιδιώκουμε να μάθουμε τις αναλυτικές χρεώσεις π.χ. ρυθμιζόμενες κλπ αλλά και το πως εμφανίζονται στο τιμολόγιο σε συνδυασμό με τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακίνητης περιουσίας.
  5. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ενιαίο τιμολόγιο τόσο για το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και για το αέριο αλλά και για το συνολικό αριθμό των κατοικιών στις οποίες σκοπεύουμε να κάνουμε τη ρευματοδότηση.
  6. Είμαστε “alert”. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι ένα από τα σημεία κλειδιά για την καλή συνεργασία αλλά και για να μας συμφέρει η αλλαγή παρόχου καθώς υπάρχουν πολλά ψιλά γράμματα συχνά. Ένας πατροπαράδοτος τρόπος για να μάθουμε αν οι υπάλληλοι στη νέα εταιρεία ρεύματος θα είναι εξυπηρετικοί και αν θα πράττουν προς το συμφέρον μας είναι να ρωτήσουμε κάποιο γνωστό ο οποίος έχει κάνει την αλλαγή. Επειδή μπορεί να μην έχουμε κάποιο δικό μας άνθρωπο, μπορούμε να μπούμε σε κάποιους από τους διαδικτυακούς ιστότοπους που κάνουν αποτελεσματική σύγκριση παρόχων ρεύματος για να διευκολυνθούμε.
  7. Από τη στιγμή που θα έχουμε σαφή εικόνα για τις προσφορές ελέγχουμε προσεκτικά αν οι τιμές που μας δίνουν συμβαδίζουν με την τιμολόγηση της κιλοβατώρας που επικρατεί στην αγορά ενέργειας.
  8. Σε περίπτωση που έχουμε μια επιχείρηση με μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση και ενδέχεται να εντασσόμαστε στις υψηλές κλίμακες, μπορούμε πάντα να προτείνουμε τους δικούς μας όρους στην εκάστοτε εταιρεία ρεύματος και να διαπραγματευτούμε μια αρκετά χαμηλή τιμή κιλοβατώρας

Ακολουθώντας αυτά τα προσεκτικά βήματα μπορούμε να συλλέξουμε τις εξατομικευμένες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να ρίξουμε κατακόρυφα την τιμή στα τιμολόγιά μας. Αφότου συλλέξουμε τα στοιχεία μπορούμε να μπούμε τις σελίδες στο διαδίκτυο που σαρώνουν την αγορά ενέργειας και κάνουν την κατάλληλη έρευνα αγοράς ώστε να μας συνδράμουν στο να εντοπίσουμε ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα.

Προφανώς ο συνδυασμός της σωστής σύγκρισης παρόχων ρεύματος αλλά και της ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας ή του επαγγελματικού μας χώρου με συσκευές ενεργειακά πιο αποδοτικές είναι το μέσον για να επιτύχουμε το σκοπό μας στο να φύγει από τις “πλάτες” του μηνιαίου προϋπολογισμού το “βάρος” των υπερ-κοστολογημένων τιμολογίων της ΔΕΗ.

Η αλλαγή παρόχου ρεύματος είναι μια διαδικασία που χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό κινήσεων και τη σωστή υποστήριξη από εκείνους που ξέρουν να ψάχνουν για το πιο φθηνό ρεύμα.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

  1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
  2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 7 Μαρτίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 30/06/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: Μια (1) τηλεόραση Smart TV, ένα (1) Playstation 5 και ένα (1) Smart Watch.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Κυριακή 30η Ιουνίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.