Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Σταθερό (Μπλε) Τιμολόγιο, Μήπως Συμφέρει Περισσότερο;

Απέτρεψε τις υψηλές χρεώσεις στον λογαριασμό σου

Το σταθερό ή μπλε τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος αντιπροσωπεύει μια συμφωνία μεταξύ του καταναλωτή και του παρόχου για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπου η τιμή παραμένει σταθερή, ανεξαρτήτως των διακυμάνσεων στην αγορά ενέργειας. Παρόλο που η προσφορά ενός σταθερού τιμολογίου είναι πιο δαπανηρή στο επίπεδο χρέωσης κιλοβατώρας, συγκριτικά με τα υπόλοιπα τιμολόγια, προσφέρει στον καταναλωτή τη διασφάλιση ότι δεν θα αντιμετωπίσει υψηλές χρεώσεις στο σύνολο του λογαριασμού.

Βρες Σταθερό Τιμολόγιο ακόμα πιο Φθηνό και από τα κυμαινόμενα

Παρόλο που τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος κυριάρχησαν την αγορά ενέργειας τον Ιανουάριο, με ένα ποσοστό 95%, ο μεγάλος ανταγωνισμός τώρα μεταφέρεται στα σταθερά τιμολόγια βραχυχρόνιας διάρκειας. Οι τωρινές συνθήκες στην αγορά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ευελιξία των τιμολογίων (μπλε) σταθερής χρέωσης, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους προμηθευτές ενέργειας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα σταθερά τιμολόγια είναι ακόμα πιο οικονομικά από τα προγράμματα που προσφέρονταν από τις εταιρείες ενέργειας προ ενεργειακής κρίσης, καθώς διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση δίνει μικρότερη σημασία στις προβλέψεις του Κώδικα Προμήθειας, σε αντίθεση με τη ΡΑΑΕΥ, όταν τα συμφέροντα των καταναλωτών τείνουν προς την κατεύθυνση χαμηλών χρεώσεων και αυξημένου ανταγωνισμού.

Τα καινούργια σταθερά (μπλε) τιμολόγια αναμένεται να κατακλίσουν την αγορά τις επόμενες ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ενέχουν το ρίσκο τους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να εγκλωβιστεί κανείς σε ένα ακριβό τιμολόγιο που για να σπάσει θα χρειαστεί να καταβάλει ρήτρα αποχώρησης ή να παραμείνει σε αυτό με αντίτιμο να πληρώνει μια τιμή μεγαλύτερη από την τρέχουσα τιμή στο χονδρεμπόριο.

Οι εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει τα σταθερά τους τιμολόγια είναι η ΔΕΗ, η Protergia, η Elpedison, η Ελίν και ο Ήρων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσει ο «πόλεμος» τιμών και χρεώσεων ανάμεσα σε όλα τα τιμολόγια.

Για παράδειγμα, το ύψος των εκπτώσεων που θα είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι εταιρείες ενέργειας αναφορικά με τα πράσινα τιμολόγια, όπως είδαμε την προηγούμενη περίοδο, καθώς και το γεγονός ότι οι διακυμάνσεις στις τιμές του χρηματιστηρίου ενέργειας οι οποίες είναι υπέρ των κίτρινων τιμολογίων αυτήν την περίοδο, θα καθορίσουν την μετακίνηση των καταναλωτών από το ένα τιμολόγιο στο άλλο την επόμενη περίοδο.

Καθώς είναι κατανοητό ότι ο μέσος καταναλωτής είναι αδύνατον να θέσει ως μέγιστη προτεραιότητα στην καθημερινότητα του, την στενή και προσεχτική παρακολούθηση της αγοράς ενέργειας καθώς και την ανάλυση του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών, είναι προτεινόμενο να απευθυνθεί σε εξειδικευμένους σύμβουλους ενέργειας οι οποίοι θα εξετάσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας για τον κάθε καταναλωτή μεμονωμένα ώστε να μπορέσουν να προτείνουν το κατάλληλο τιμολόγιο/πρόγραμμα που θα τους εξοικονομήσει χρήματα.

Το fthinorevma.gr έχει την μεγαλύτερη ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων ενέργειας στην Ελλάδα, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενέργειας, προσφέροντας κατάλληλα προγράμματα, εξατομικευμένα στις ανάγκες των καταναλωτών, ανεξαρτήτως εταιρείας, καθώς συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες ενέργειας στην χώρα.

Το fthinorevma.gr είναι η μόνη εταιρεία με την απόλυτη αξιολόγηση (5 στα 5) από τους καταναλωτές, με πλήθος θετικών κριτικών όπως μπορείτε να δείτε στα Google reviews.

Το fthinorevma.gr, μέσω των εξειδικευμένων συμβούλων ενέργειας, θα σας βρει το κατάλληλο τιμολόγιο για τις ανάγκες σας, ανεξαρτήτως παρόχου ενέργειας, το οποίο θα σας εξοικονομήσει χρήματα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος για να σας καλέσουμε άμεσα και ανέξοδα και να σας βρούμε το κατάλληλο τιμολόγιο για τις ανάγκες σας.

Βρες το πιο Φθηνό Σταθερό Τιμολόγιο

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας