Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Ποια εταιρεία έχει το φθηνότερο ρεύμα

Φθηνότερος λογαριασμός, μεγαλύτερη οικονομία!

Ποιο Είναι το πιο φθηνό Ρεύμα | Εταιρίες Ρεύματος

Τα τελευταία χρόνια, πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν εισέλθει στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερπροσφορά προϊόντων με σημαντικές διαφορές στην τιμολόγηση και τα επιμέρους χαρακτηριστικά.
Από την μία πλευρά, ο ανταγωνισμός των εταιρειών για πιο φθηνο ρεύμα είναι προς όφελος των καταναλωτών γιατί τους δίνει τη δυνατότητα της επιλογής.

Από την άλλη πλευρά όμως προκαλείται σύγχυση, καθώς τα πακέτα προσφορών είναι πολλά και διαφορετικά, με αποτέλεσμα η σύγκρισή τους να γίνεται περίπλοκη και κουραστική.

Για Φθηνό Ρεύμα έλα στους Ειδικούς!

Έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2020 καταγράφει κινητικότητα των καταναλωτών στους παρόχους ρεύματος. Συγκεκριμένα, το 8% των καταναλωτών επέλεξε διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος. Με άλλα λόγια, περίπου 530.000 καταναλωτές, δηλαδή οικιακοί καταναλωτές αλλά και εμπορικοί και βιομηχανικοί πελάτες, μετακινήθηκαν σε άλλο προμηθευτή προκειμένου να έχουν καλύτερες προσφορές και τιμές. Φαίνεται ότι η πανδημία και τα lockdown έπαιξαν κάποιο ρόλο. Για παράδειγμα, σημειώνεται αύξηση της οικιακής κατανάλωσης κατά 1%.

Λογαριασμός και χρεώσεις (μάθε τι πληρώνεις)

Σε κάθε λογαριασμό εμφανίζονται τρία είδη χρεώσεων, ανεξαρτήτως παρόχου:

  1. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις
  2. Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις ή χρεώσεις προμήθειας
  3. Οι λοιπές χρεώσεις

Οι ρυθμιζόμενες και οι λοιπές χρεώσεις είναι ίδιες για όλους τους προμηθευτές, εισπράττονται από τον πάροχο και αποδίδονται στους αρμόδιους διαχειριστές συστήματος και δικτύου, στο Υπουργείο Οικονομικών και σε άλλους φορείς (όπως δήμους, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ κτλ.).

Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις είναι εκείνες που καθορίζονται από τον προμηθευτή για την προμήθεια της ενέργειας και τις υπηρεσίες που παρέχει. Οι εκπτώσεις που παρουσιάζουν
οι εταιρείες αφορούν στις ανταγωνιστικές χρεώσεις και αυτές είναι που ενδιαφέρουν πρωτίστως τους καταναλωτές, προκειμένου να επιλέξουν τον κατάλληλο για εκείνους πάροχο.

Ως καταναλωτές οφείλουμε να γνωρίζουμε εάν οι εκπτώσεις συνδέονται με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Για παράδειγμα, υπάρχει όριο κατανάλωσης; Αν ξεπεράσουμε αυτό το όριο, πόσο χρεώνεται η κιλοβατώρα; Υπάρχει ρήτρα συμβολαίου; Υπάρχει έκπτωση συνέπειας; Όλα αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να εξεταστούν από τους καταναλωτές πριν επιλέξουν πάροχο.

Όσον αφορά στο πάγιο, ο καταναλωτής οφείλει να ενημερωθεί και να εξετάσει τις πρόσθετες παροχές (π.χ. πόντοι επιβράβευσης, υπηρεσίες ασφάλισης κτλ.) αλλά και άλλες παραμέτρους, όπως είναι για παράδειγμα, η συχνότητα έκδοσης του λογαριασμού.

Επίσης, ένα σταθερό τιμολόγιο ρεύματος που μπορεί να είναι ακριβότερο, ενδέχεται να συμφέρει περισσότερο τον καταναλωτή, σε σχέση με ένα τιμολόγιο που έχει μια έμμεση, κυμαινόμενη χρέωση (ρήτρα) η οποία προσαυξάνει την ανταγωνιστική χρέωση μέχρι και κατά 30 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις την φθηνότερη εταιρεία ρεύματος

Όταν οι καταναλωτές ρεύματος αποφασίσουν να αλλάξουν πάροχο, θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 200 περίπου τιμολόγια, με διαφορετικές ρήτρες, εγγυήσεις, εκπτώσεις αλλά και άλλες παραμέτρους. Η επιλογή της φθηνότερης εταιρείας ρεύματος και φυσικού αερίου θεωρείται – δικαίως, θα λέγαμε – από τις πιο δύσκολες διαδικασίες, καθώς οι εταιρείες είναι πολλές.

Οι πιο γνωστοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι οι ακόλουθοι (με τυχαία σειρά): Elpedison, Zeniθ, ΔΕΗ, Protergia, Volterra, Φυσικό Αέριο, Watt+Volt, ΚΕΝ, Volton, NRG, We Energy, ΗΡΩΝ, ΕΛΤΑ Ενέργεια, Green, Solar Energy, ΒΙΕΝΕΡ, Efa ENERGY, ΟΤΕ ESTATE, Ελίν, Nova Energy, PETROGAZ ENERGY.

Από τις παραμέτρους που προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές είναι οι διάφορες κατηγορίες ρητρών. Συχνά, δεν είναι ξεκάθαρο πότε ενεργοποιούνται. Και όταν ενεργοποιηθεί μια ρήτρα, πώς επηρεάζεται το τελικό κόστος; Εκτός από τις ρήτρες, οι καταναλωτές πρέπει να εξετάσουν και το πάγιο, το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού ή την ποσότητα της κατανάλωσης.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί σύγχυση είναι οι προσφερόμενες εκπτώσεις, που σχετίζονται με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις και όχι στο σύνολο του λογαριασμού (ρυθμιζόμενες και λοιπές χρεώσεις). Εδώ θα μάθεις περισσότερα για ρεύμα προσφορές 2023.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Μεταβαλλόμενες χρεώσεις

Εκτός από τις σταθερές χρεώσεις, υπάρχουν και οι μεταβαλλόμενες χρεώσεις, καθώς κάθε εταιρεία έχει τη δική της τιμολογιακή πολιτική. Οι μεταβαλλόμενες χρεώσεις αφορούν στα ακόλουθα:

Ρήτρα (Οριακή Τιμή Συστήματος- ΟΤΣ): Πρόκειται στην ουσία για την τιμή χονδρικής με την οποία αγοράζουν το ρεύμα οι πάροχοι ρεύματος. Αποτελεί μια προστατευτική δικλείδα για τον πάροχο, αφού έχει να κάνει με την αυξομείωση στα τιμολόγια αγοράς ρεύματος στη χονδρική. Ο καταναλωτής πρέπει να εξετάσει προσεκτικά την εν λόγω ρήτρα, ώστε να γνωρίζει εκ των προτέρων τι ενδέχεται να πληρώσει επιπλέον.
Πάγιο: Είναι το μηνιαίο ή ετήσιο ποσό με το οποίο σας χρεώνει ο πάροχος ρεύματος για τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν εταιρείες που δεν χρεώνουν μηνιαίο πάγιο.
Συνδρομή: Πολλές εταιρείες μπορεί να έχουν αντί για πάγιο μια χρέωση ως συνδρομή. Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε δέσμευση ή προπληρωμή χρημάτων, θα πρέπει να ελέγξετε τους όρους χρήσης και το συμβόλαιο.

Ως καταναλωτές ρεύματος οικιακής χρήσης αναζητούμε τη φθηνότερη τιμή στο ρεύμα ώστε χωρίς να γίνει αλλαγή στην εγκατάσταση του σπιτιού, να έχουμε εξοικονόμηση χρημάτων. Αναφορικά με την τιμή της κιλοβατώρας,η πιο φθηνή χρέωση είναι στα 0.059€/kw ενώ η πιο ακριβή φθάνει στα 0.11€/kw. Συχνά θεωρούμε ότι οι τιμές είναι χαμηλές, όμως δεν έχουμε λάβει υπόψιν ότι από κάποιο όριο κατανάλωσης και πάνω, καλούμαστε να πληρώσουμε περισσότερο την κάθε κιλοβατώρα. Στα νοικοκυριά συνήθως δεν υπάρχουν όρια κατανάλωσης ανά τετράμηνο αλλά μόνο ρήτρα ΟΤΣ.

Το κόστος ρεύματος για τις επιχειρήσεις αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάγια έξοδα και γι’ αυτό αναζητούν, όπως και τα νοικοκυριά, τρόπους να το μειώσουν. Οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτή την πλατφόρμα για τους καταναλωτές οικιακής χρήσης ρεύματος, ισχύουν και για τους επαγγελματικούς καταναλωτές με μια βασική διαφορά: συνήθως τα επαγγελματικά τιμολόγια έχουν όριο στην κατανάλωση και η χρέωση πάνω από το εν λόγω όριο αυξάνεται.

Προκειμένου λοιπόν να επιλέξουμε τον καταλληλότερο πάροχο που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες και προφίλ κατανάλωσης, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψιν όλες τις παραπάνω πληροφορίες, είτε πρόκειται για χρήση στην οικεία μας είτε για χρήση στην επιχείρησή μας.

Όπως έχει προαναφέρθει, η διαδικασία επιλογής του καταλληλότερου παρόχου δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Οι συνεργάτες μας που είναι ειδικοί στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, μπορούν να κάνουν τη σύγκριση παρόχων ρεύματος στα τιμολόγια και να σας βοηθήσουν, με βάση το προφίλ κατανάλωσής σας, να επιλέξετε εκείνη την εταιρεία που σας ταιριάζει περισσότερο.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

  1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
  2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 16 Απριλίου 2024 έως 31 Ιουλίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31/07/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: 1 x Tesla (ή αντίστοιχο) Smart Air Con Ενεργειακής Κλάσης Α+++ και 3 x Xiaomi Energy Saving Air Fryer 6.5lt.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Τετάρτη, 31η Ιουλίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

  1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
  2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 7 Μαρτίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 30/06/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: Μια (1) τηλεόραση Smart TV, ένα (1) Playstation 5 και ένα (1) Smart Watch.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Κυριακή 30η Ιουνίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.