Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Ενεργοβόρες συσκευές

Άμεσο Όφελος στο Λογαριασμό σου

Πόσο ρέυμα καταναλώνουν οι ηλεκτρικές συσκευές

Η εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς μας ξεκινάει από την εξοικονόμηση ενέργειας από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε. Το πρώτο βήμα για να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα και να δούμε λιγότερες χρεώσεις στον λογαριασμό μας είναι να εντοπίσουμε ποιές συσκευές καταναλώνουν πολύ ρεύμα και να τις συντηρήσουμε ή να τις αντικαταστήσουμε με άλλες που έχουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Ας δούμε μερικές συσκευές υψηλής κατανάλωσης ρεύματος.

Μια από αυτές είναι το κλιματιστικό, πολύ χρήσιμο όλο το χρόνο τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και τους χειμερινούς. Για χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, ο καταναλωτής πρέπει να στραφεί στην αγορά ενός inverter. Κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά για να μην μειωθεί η απόδοσή του. Το χειμώνα καλό είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας να είναι 10°C πάνω από την εξωτερική ενώ το καλοκαίρι 10°C κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία.

Ο θερμοσίφωνας είναι ένας αρκετά ενεργοβόρος μηχανισμός καθώς απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ρεύματος για να φτάσει σε επιθυμητή θερμοκρασία. Όταν το ανάβουμε χρειάζεται να μειώσουμε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη  στους 40-50°C και να θυμόμαστε να το κλείνουμε σε ένα στάνταρντ χρονικό διάστημα, όσο δηλαδή είναι απαραίτητο. Βέβαια, σε χώρες όπως η Ελλάδα, ενδείκνυται η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα ως βασικό συμπλήρωμα του θερμοσίφωνα. Ιδιαίτερα από την άνοιξη και μετά, ο ηλιακός μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μας σε ζεστό νερό.

Άλλες ενεργοβόρες συσκευές είναι ο φούρνος και η ηλεκτρική κουζίνα. Περιορίζοντας τη χρήση τους και χρησιμοποιώντες εναλλακτικές όπως τη χρήση τοστιέρας ή του φούρνου μικροκυμάτων εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη οικονομία.

Το παλιά ψυγεία είναι επίσης πηγές μεγάλης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό γιατί δουλεύουν όλο το 24ωρο καίγοντας ασταμάτητα ρεύμα. Με την αγορά ενός καινούριου ψυγείου ο καταναλωτής θα κάνει απόσβεση σε περίπου 2 χρόνια με βάση την καινούρια κατανάλωση ρεύματος. Γενικός κανόνας είναι να αποφεύγουμε να το ανοιγοκλείνουμε συνέχεια για μεγάλο διάστημα καθώς θα έχουμε απώλεια ψύξης.

Οι αφυγραντήρες είναι σχετικά καινούριες συσκευές στη δική μας αγορά αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους ζουν σε περιοχές με υγρασία ή σε κατοικίες που παρουσιάζουν υγρασία. Καταναλώνουν αρκετό ρεύμα γι’ αυτό εάν σκέφτεστε την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, προτιμήστε έναν υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Έπειτα φροντίστε ο χώρος στον οποίο τοποθετείται να είναι απομονωμένος, δηλαδή να έχετε πόρτες και παράθυρα κλειστά όσο λειτουργεί.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Άλλη μια συσκευή που εντάσσεται με γρήγορους ρυθμούς στα νοικοκυριά είναι το στεγνωτήριο ρούχων. Για την αποφυγή μεγάλης κατανάλωσης και συχνής λειτουργίας, γεμίστε το καλά πριν από κάθε χρήση.

Το πιστολάκι για τα μαλλιά είναι επίσης μια ενεργοβόρα συσκευή η οποία μάλιστα καίει περισσότερο και από το σίδερο. Εάν κάνουμε συχνή χρήση, είναι προτιμότερο να αγοράσουμε ένα υψηλότερης ενεργειακής κλάσης που να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας