Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε ηλεκτρικό ρεύμα;

Άμεσο Όφελος στο Λογαριασμό σου

Συμβουλές για εξοικονόμηση ρεύματος

Η Ελλάδα, όπως και πολλές χωρές, βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα) για να ικανοποιήσει τη ζήτηση σε ενέργεια. Είναι γεγονός ότι η παραγωγή ενέργειας βασίζεται κυρίως σε ρυπογόνα καύσιμα. Τα σπίτια μας αλλά και τα κτίρια στα οποία εργαζόμαστε σπαταλούν ενέργεια εις βάρος όχι μόνο της τσέπης μας αλλά και του περιβάλλοντος.

Αναφορικά με την οικιακή κατανάλωση ρεύματος, υπάρχουν τρόποι για την συνετή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου να κάνουμε εξοικόνομηση ηλεκτρικής ενέργειας και να έχουμε μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

Απλά tis για πρόσθετη οικιακή οικονομία:

 1. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα στους χώρους του σπιτού που υπάρχει καλοριφέρ ή κλιματιστικό σε λειτουργία.
 2. Κλείνουμε το στόμιο του τζακιού όταν αυτό δεν είναι αναμμένο.
 3. Ελέγχουμε για διαρροές θερμότητας από τα κουφώματα ή τις πόρτες. Όταν υπάρχουν διαρροές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μονωτικό υλικό, αυτοκόλλητες ταινίες του εμπορίου ή σιλικόνη.
 4. Κλείνουμε τα εξώφυλλα (παντζούρια) τις κρύες νύχτες του χειμώνα για να διατηρείται η ζέστη στο χώρο.
 5. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα που βρίσκονται κοντά στο θερμοστάτη του συστύματος θέρμανσης.
 6. Το χειμώνα ανοίγουμε τις κουρτίνες και τα σκίαστρα των δωματιών που έχουν νότιο προσανατολισμό, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπαίνει ο ήλιος.
 7. Χρησιμοποιούμε σκίαστρα, τέντες κτλ. για δροσιά το καλοκαίρι.
 8. Αερίζουμε τους εσωτερικούς χώρους, μόνο όταν δεν λειτουργούν καλοριφέρ ή κλιματιστικά. Το καλοκαίρι ο αερισμός πρέπει να γίνεται νωρίς το πρωί ή τις νυχτερινές ώρες ενώ το χειμώνα να γίνεται μεσημέρι.

Πλυντήρια ρούχων και πιάτων και στεγνωτήρια

Γεμίστε το πλυντήριο ρούχων ομοιόμορφα. Συνήθως, τα πλυντήρια ρούχων έχουν χωριτικότητα 5-6 κιλών. Μην υπερφορτώνετε ούτε τα πλυντήρια ρούχων ούτε τα στεγνωτήρια.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία πλύσης στους 40οC και επιλέξτε τον οικονομικό κύκλο πλυσίματος.
Τοποθετήστε το στεγνωτήριο ρούχων σε θερμαινόμενο χώρο για να εκμεταλλευτείτε τη συσσώρευση θερμότητας. Μετά από κάθε χρήση, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το φίλτρο του αέρα.
Προτιμήστε το πλυντήριο πιάτων από το πλύσιμο στο χέρι. Όταν πλένουμε τα πιάτα στο χέρι, συνήθως καταναλώνουμε περισσότερο νερό.

Εάν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, συνδέστε τον με το πλυντήριο για ζεστό νερό

Ψυγείο

Μην τοποθετείτε το ψυγείο κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα, το καλοριφέρ και γενικότερα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος γιατί έτσι ενδέχεται να αυξηθεί η κατανάλωση ρεύματος μέχρι και 30%!
Αποφεύγετε την τοποθέτηση ζεστών αντικειμένων στο χώρο του καταψύκτη.
Η σωστή θερμοκρασία στο θάλαμο συντήρησης είναι οι 7 βαθμοί Κελσίου και του καταψύκτη οι -17°C.
Τα κενά εξαερισμού του ψυγείου δεν πρέπει να καλύπτονται. Οι σωληνώσεις στην πίσω πλευρά πρέπει να είναι καθαρές και να απέχουν τουλάχιστον 5 εκατοστά από τον τοίχο.

Κουζίνα – Φούρνος

Χρησιμοποιείστε μαγειρικά σκεύη που εφαρμόζουν σωστά στις εστίες. Όταν η βάση του σκεύους είναι μικρότερη από την εστία, τότε σπαταλάμε περισσότερη θερμότητα και ρεύμα.
Προτιμήστε τις χύτρες ταχύτητας που είναι πιο αποδοτικές από τις κοινές κατσαρόλες και μειώνουν περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας.
Προθερμαίνετε το φούρνο μόνο όταν είναι απαραίτητο και για μικρό χρονικό διάστημα.
Αποφεύγετε να ανοίγετε την πόρτα του φούρνου όταν είναι σε λειτουργία.
Χρησιμοποιείστε τον αυτόματο καθαρισμό του φούρνου μετά τη χρήση και όσο ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός.
Μην ξεχνάτε να κλείνετε και τον απορροφητήρα όταν τελειώνετε το μαγείρεμα.
Καθαρίστε τα φίλτρα στο φούρνο σας κάθε 3 μήνες. Τα βρώμικα φίλτρα κάνουν το φούρνο σας λιγότερο αποδοτικό.

Θερμοσίφωνας – μπόιλερ

Συνήθως, μισή ώρα αρκεί για να ζεσταθεί το νερό. Μην ξεχνάτε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα αναμμένο.
Ρυθμίστε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στους 45-50οC και το θερμοστάτη του μπόιλερ στους 50-55ο.
Καλό είναι να προτιμήσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα αντί για ηλεκτρικό. Θα έχετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Καλοριφέρ – Κλιματιστικά

Κάντε εξαέρωση στα σώματα του καλοριφέρ.
Καθαρίζετε μία φορά το μήνα τα φίλτρα του αέρα των συστημάτων κλιματιστικού.
Ρυθμίστε τους θερμοστάτες στη σωστή θερμοκρασία. Η σωστή θερμοκρασία το χειμώνα είναι στους 19-20ο C. Η ιδανική θερμοκρασία του κλιματιστικού για την ψύξη είναι 25-26ο C. Προτιμήστε την ένδειξη auto.
Μη σκεπάζετε τα σώματα του καλοριφέρ και μην βάζετε έπιπλα μπροστά τους. Η σωστή λειτουργία προϋοποθέτει την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα γύρω από το θερμαντικό σώμα.
Το καλοκαίρι ρυθμίστε την κατεύθυνση του αέρα στα κλιματιστικά προς τα κάτω. Ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και κινείται με φυσικό τρόπο προς τα πάνω.
Κάντε συντήρηση στα κλιματιστικά σας κάθε 2 χρόνια.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Φωτισμός

Προτιμήστε τους οικονομικούς λαμπτήρες. Καταναλώνουν 4-5 φορές λιγότερη ενέργεια και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Προσπαθείστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το φυσικό φωτισμό.
Αν χρησιμοποιείτε συχνά το γραφείο σας, τοποθετήστε δίπλα στο παράθυρο.
Μην ξεχνάτε τα φώτα ανοιχτά σε χώρους που δεν χρησιμοποιείτε.
Περιορίστε τις ώρες λειτουργίας του εξωτερικού φωτισμού.
Μειώστε την χρήση των λαμπτήρων στα δωμάτια που έχουν αρκετούς λαμπτήρες (π.χ. φωτιστικό).
Καθαρίζετε τακτικά τα φωτιστικά συστήματα.

Λοιπές ηλεκτρικές συσκευές

Καλό θα ήταν να αποσυνδέετε από το ηλεκτρικό δίκτυο τις ηλεκτρικές συσκευές (π.χ. τηλεόραση, υπολογιστής, καφετέρια κτλ.), όταν εκείνες δεν χρησιμοποιούνται γιατί εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια.
Συσκευές όπως είναι το πιστολάκι των μαλλιών, ο αφρυγαντήρας και το σίδερο είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρες.

Πολύπριζα

Συνδέστε τις ηλεκτρικές συσκευές σε πολύπριζα με διακόπτες. Κλείστε την παροχή ρεύματος όταν δεν χρησιμοποιείτε τις συσκευές.
Ακόμα κι αν ένα πολύπριζο έχει την πιστοποίηση C.E., αυτό δεν σημαίνει ότι αντέχει όσες συσκευές θέλουμε. Κοιτάμε πάντα τα αμπέρ που αναγράφονται σε κάθε πολύπριζο, για να είμαστε σίγουροι για τις συσκευές τις οποίες θα συνδέσουμε με το πολύπριζο.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

 1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
 2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 16 Απριλίου 2024 έως 31 Ιουλίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31/07/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: 1 x Tesla (ή αντίστοιχο) Smart Air Con Ενεργειακής Κλάσης Α+++ και 3 x Xiaomi Energy Saving Air Fryer 6.5lt.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Τετάρτη, 31η Ιουλίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

 1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
 2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 7 Μαρτίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 30/06/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: Μια (1) τηλεόραση Smart TV, ένα (1) Playstation 5 και ένα (1) Smart Watch.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Κυριακή 30η Ιουνίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.