Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Πάροχοι ρεύματος

Άμεσο Όφελος στο Λογαριασμό σου

Από το 2012 έχουν εισαχθεί στην Ελληνική αγορά μια πληθώρα «εναλλακτικών» παρόχων στο χώρο της παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, σπάζοντας το μονοπώλιο της ΔΕΗ προς όφελος του καταναλωτή. Παρακάτω παραθέτουμε την λίστα με τους παρόχους:

Βρες τον πιο Φθηνό Πάροχο Ενέργειας!

ΒΙΕΝΕΡ


Η ΒΙΕΝΕΡ ανέλαβε την εξυπηρέτηση των πελατών της σε ανάγκες φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος το 2016. Οι υπηρεσίες της προσφέρονται σε ιδιώτες και επαγγελματίες στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας ενώ παράλληλα επεκτείνει το δίκτυό της στοχεύοντας πάντα σε ποιοτικές υπηρεσίες και χαμηλές τιμές.

ΔΕΗ


Η ΔΕΗ λειτουργούσε ως μοναδικός πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα από το έτος ίδρυσής της το 1950 μέχρι το 2012 όταν και άρθηκε το μονοπώλιό της στο πεδίο της ενέργειας με εξαίρεση τα μη διασυνδεδεμένα νησιά (ΜΔΝ). Προς το παρόν εξακολουθεί να είναι ο Νο1 πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες και χρησιμοποιεί τον ανταγωνισμό προς οφελός της βελτιώνοντας τις υπηρεσίες της σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι «εναλλακτικοί» πάροχοι προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα Υψηλής Τάσης από τη ΔΕΗ.

ΕΛΙΝΟΙΛ


H ΕΛΙΝΟΙΛ ή αλλιώς ΕΛΙΝ θεωρείται μια δυναμική παρουσία στην αγορά εμπορίας καυσίμων. Από το 2018 εντάχθηκε στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου συνάπτοντας συνεργασία με τον ΗΡΩΝ ως βασικό προμηθευτή της. Μέσω του ΗΡΩΝ διαθέτει συνδυαστικά και εξατομικευμένα πακέτα στο πελατολόγιό της στοχεύοντας να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς καταναλωτές. Ο στόχος της ΕΛΙΝ είναι η διεύρυνση των ενεργειακών της προϊόντων, π.χ. η χρήση εναλλακτικών δικτύων λιανικής.

ΕΛΤΑ Ενέργεια


Ένας άλλος ισχυρός ανταγωνιστής στο δίκτυο της ενέργειας με συμφέρουσες τιμές και ποιοτική εξυπηρέτηση είναι ο όμιλος επιχειρήσεων «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε» ή αλλιώς ΕΛΤΑ. Στις μέρες μας διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με περίπου 1400 σημεία.

ΖΕΝΙΘ


Εξυπηρετώντας αρχικά από το 2000 τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια της Θεσσαλίας σε φυσικό αέριο, η ΖΕΝΙΘ πλέον προσφέρει υψηλών προδιαγραφών συνδυαστικά πακέτα και καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα.

ΗΡΩΝ


Ο ΗΡΩΝ είναι ο πρώτος όμιλος που ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στην αγορά ενέργειας το 2004. Ιδρύθηκε από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και κατασκεύασε την πρώτη ιδιωτική μονάδα, ενώ από το 2018 δραστηριοποιείται και στην προμήθεια του φυσικού αερίου εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές αλλά και προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές για τις υπηρεσίες χαμηλής και μέσης τάσης.

ΟΤΕ Estate


Η “ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.” ξεκίνησε ως θυγατρική του ομίλου το 1995. Τα οικονομικά τιμολόγια του παρόχου προσφέρονται σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, τα διασυνδεδεμένα νησιά αλλά και εκτός διασυνδεδεμένου δικτύο, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Φυσικό Αέριο


Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τεχνολογία και πολυετή εμπειρία της στην παροχή φυσικού αερίου πλέον προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις τόσο στην παροχή φυσικού αερίου όσο και ηλεκτρικής ενέργειας. Στην εταιρεία συμμετέχει κατά 100% η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

EFA Energy


Ιδρύθηκε το 2003 και έκτοτε η EFA Energy παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο σε επαγγελματίες και ιδιώτες. Είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία η οποία διαθέτει πακέτα προσφοράς που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες οικιακών και επιχειρησιακών πελατών.

ELPEDISON


Η Elpedison ιδρύθηκε το 2015 ως αποτέλεσμα συνεργασίας των εταιρειών Ελληνικά πετρέλαια και Edison και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπου 250.000 νοικοκυριά. Από το 2017 και μετά δραστηριοποιείται και στην προμήθεια φυσικού αερίου. Θεωρείται αξιόπιστος «εναλλακτικός» πάροχος προσφέροντας χαμηλά τιμολόγια και εξαιρετικές υπηρεσίες.

ΚΕΝ


Το 2017 η ΚΕΝ Α.Ε. ξεκίνησε να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια στους καταναλωτές. Το 2019 εξαγοράστηκε από την VOLTON και ισχυροποίησε τη θέση της στην αγορά ενέργειας προμηθεύοντας και φυσικό αέριο. Το ίδιο διάστημα η εταιρεία ξεκίνησε διασυνοριακό εμπόριο εισάγοντας και εξάγοντας ενέργεια σε ετήσια αλλά και καθημερινή βάση. Σήμερα έχει εδραιωθεί ως μια αξιόπιστη εταιρεία που προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Nova Energy


Μετά τη συγχώνευση της Nova με τη Forthnet το 2010, ακολούθησε η συνεργασία της Nova με την Volton το 2018. Έτσι ξεκίνησε ως Nova Energy να προσφέρει υπηρεσίες στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε ενδιαφέροντα πακέτα που μπορεί να περιλαμβάνουν σταθερή τηλεφωνία, Internet, συνδρομητική τηλεόραση, φθηνό ρεύμα και αέριο από έναν και μόνο πάροχο με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία.

NRG


Η NRG όντας μέλος του ομίλου Motor Oil έχει βελτιστοποιήσει το χαρτοφυλάκιό της επενδύοντας στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας. Ως «εναλλακτικός» πάροχος προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Η εξωστρεφής εταιρεία στοχεύει σε ευρωπαϊκές συνεργασίες για την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των πελατών της αλλά και τη δημιουργία καινοτόμων τεχνολογιών.

PetroGaz Energy


Η PetroGaz με την ίδρυσή της το 1953 μπήκε δυναμικά στην Ελληνική αγορά υγραερίου. Το 2018 εισήλθε στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου με τον εμπορικό τίτλο PetroGaz Energy. Έκτοτε, αξιοποιώντας το δίκτυο συνεργατών της προσφέρει στο πελατολόγιό της ενεργειακές λύσεις και πακέτα σε προνομιακές τιμές.

PROTERGIA


To 2001 o όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εισήλθε στην αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Εννέα χρόνια αργότερα, το 2010, με την εξαγορά της Protergia γίνεται ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην χώρα. Το 2018 προχώρησε στην προμήθεια φυσικού αερίου. Με αυτό το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο, η Protergia είναι σημαντικός παράγοντας στην προμήθεια ενέργειας, και προσφέρει σημαντικές οικονομικές προσφορές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Solar Energy


H Solar Energy βασίζεται αποκλειστικά στα φωτοβολταϊκά συστήματα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για την παραγωγή, εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Με εμπειρία στην εγκατάσταση και το σχεδιασμό φωτοβολταϊκών συστημάτων αποτελεί ένα πραγματικό εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που υποστηρίζει το διασυνοριακό εμπόριο και οραματίζεται βιώσιμη ανάπτυξη με άξονα την ηλιακή ενέργεια. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ανταγωνιστικά πακέτα της.

VOLTON


Η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Έχοντας ως θεμέλια ισχυρά ναυτιλιακά κεφάλαια, έχει εδραιοποιηθεί στον κλάδο. Προσφέρει στους καταναλωτές αξιόπιστα οικιακά και επαγγελματικά προγράμματα σε χαμηλές τιμές αλλά και συνδυαστικά προγράμματα με φυσικό αέριο για περισσότερη εξοικονόμηση χρημάτων.

VOLTERRA


Η Volterra δημιουργήθηκε το 2010 μέσω της κοινοπραξίας των ομίλων SORGENIA SpA και της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. Όσο αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια καλύπτει όλες τις κατηγορίες καταναλωτών χαμηλής ή μέσης τάσης. Από το 2018 παρέχει και συνδυαστικές υπηρεσίες φυσικού αερίου.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

WATT+VOLT


Η WATT+VOLT ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας το 2011, ενώ από το 2015 δραστηριοποιείται και στον τομέα προμήθειας φυσικού αερίου. Οι καινοτόμες λύσεις που παρουσιάζει με την τεχνολογία Internet of Things (IoT) την καθιστά αξιόλογο πάροχο και ανταγωνιστή αφοσιωμένο στην ευελιξία, την αποτελεσματικότητα, την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

We Energy


Μέλος του Ελληνικού Ομίλου EEG (EUNICE ENERGY GROUP), η We Energy απευθύνεται στους καταναλωτές που θέλουν να βρουν τρόπους να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Έτσι λοιπόν, από το 2018 η We Energy προμηθεύει τους καταναλωτές ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Επίσης αναλαμβάνει την παροχή «πράσινων» πιστοποιητικών ή εγγυήσεων προέλευσης του ρεύματος, ή «πράσινων» τιμολογίων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω εναλλακτικούς προμηθευτές συνδυάζουν οικονομικά πακέτα για την παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου εξοικονομώντας περισσότερα χρήματα στους καταναλωτές.

Μερίδιο Αγοράς

Με την πάροδο του χρόνου, οι «εναλλακτικοί» πάροχοι κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά ενέργειας. Με το σύνθημα «αλλάζω ρεύμα» οι νέοι πάροχοι γιγαντώθηκαν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2021 το μερίδιο αυτό αντιστοιχούσε στο 34,2%. με τη ΔΕΗ να συνεχίζει να κυριαρχεί με ποσοστό 65,8%. Τρία χρόνια πριν το ποσοστό της ΔΕΗ έφτανε το 84,9%. Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι η ΔΕΗ κυριαρχεί στην κατηγορία των καταναλωτών χαμηλής τάσης καθώς στην κατηγορία μέσης τάσης οι «εναλλακτικοί» πάροχοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Διαφαίνεται λοιπόν ένας υπερδιπλασιασμός της κινητικότητας προς άλλους προμηθευτές. Με την ονλαιν πληροφόρηση, τα σημεία πώλησης, τις διαφημίσεις, τις τηλεφωνικές κλήσεις και όλες τις προωθητικές ενέργειες των παρόχων, 600.000 καταναλωτές άλλαξαν πάροχο το 2019. Ο μεγάλος ανταγωνισμός συνεπάγεται και σε συχνές ή επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους καταναλωτές από διάφορους παρόχους, στις οποίες οι καταναλωτές αναφέρουν δυσαρέσκεια ή αμφισβήτηση ως προς τις χρεώσεις των λογαριασμών.

Παραθέτουμε αναλυτικά τα μερίδια των παρόχων στην αγορά όπως αυτά διαμορφώθηκαν στις 09/04/21:

Elpedison με 4.85%
NRG με 4.00%
Protergia με 7,97%
Solar Energy με 0,03%
Volterra με 1.93%
Volton με 1.41%
Watt and Volt με 2,58%
We Energy με 0,06%
ΔΕΗ με 65,85%
ΕΛΙΝΟΙΛ με 0,15%
ΕΛΤΑ με 0,63%
Ζενίθ με 1,41%
Ήρων με 6.34%
ΚΕΝ 0,56%
Φυσικό Αέριο Αττικής με 1.81%

Εδώ να προσθέσουμε και τον αριθμό των μετρητών που εξυπηρετεί ο κάθε πάροχος. Στη ΔΕΗ αναλογούν 5,39 εκατομμύρια μετρητές (80% του συνόλου) ενώ από τους εναλλακτικές εταιρείες πρώτη έρχεται η Protergia με 228 χιλιάδες, δεύτερη η Elpedison με 220 χιλιάδες, τρίτη ο Ήρων με 178 χιλιάδες και τέταρτη η Watt & Volt με 160 χιλιάδες.

Όσο κρατάει η κούρσα του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή, μην βιαστείτε να υπογράψετε καινούριο συμβόλαιο. Πριν πάρετε μια απόφαση για το ποιος πάροχος είναι στα μέτρα σας, βεβαιωθείτε πως έχετε συγκρίνει στη σωστή βάση τους παρόχους και ότι διαβάσατε τα ψιλά γράμματα των οικονομικών προσφορών.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας