Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Καταναλωτές σε απόγνωση: Ανεβαίνει το πετρέλαιο, ανεβαίνουν οι τιμές

Απόγνωση: από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο και πάλι πίσω;

Με ντόμινο ανατιμήσεων σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες αναμένεται το νέος έτος, καθώς οι προβλέψεις για το που θα φτάσει η τιμή του μαύρου χρυσού για τα νοικοκυριά είναι δυσοίωνες. Την ίδια στιγμή που η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές πετρελαίου στις χώρες που υιοθέτησαν την πολιτική του πλαφόν, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος, αφού πολυκατοικίες που είχαν αέριο το γύρισαν σε πετρέλαιο για πιο οικονομικά και πλέον τρέμουν το ράλι ανόδου του μαύρου χρυσού.

Μπορεί από την Ρωσία να μην εισάγουμε πετρέλαιο, όμως ειδικοί εκτιμούν ότι η παγκόσμια παραγωγή θα επηρεαστεί με αποτέλεσμα οι τιμές να πάρουν την ανηφόρα. Ήδη από τα 80 δολάρια το βαρέλι, κάνουν λόγο για εκτίναξη στα 97 δολάρια.

Oικονομολόγοι εκτιμούν ότι το πετρέλαιο ανεβαίνει διότι ανεβαίνει η κατανάλωση στην Κίνα μετά την άρση των αυστηρών lockdown.

Στη χώρα μας, οι καλές καιρικές συνθήκες κρατούν χαμηλά την ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης. Μπροστά στις επικείμενες αυξήσεις όμως, κάποιοι δήμοι προνοούν. Για παράδειγμα στο Δήμο Αλίμου έχουν γεμίσει οι δεξαμενές όλων των υπηρεσιών και ειδικά των σχολείων, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για το χειμώνα και το κρύο που ενδεχομένως ακολουθήσει.

Ο μαύρος χρυσός ωστόσο επηρεάζει κάθετα την οικονομία.Το ενδεχόμενο ράλι ανόδου θα προκαλέσει ντόμινο στο εμπόριο και την βιομηχανία με φορείς της αγοράς να εκτομούν ότι από τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εξαρτημένες από τα καύσιμα ως κινητήρια δύναμη, ο τελικός παραλήπτης που θα πληρώσει τα σπασμένα είναι για άλλη μια φορά ο καταναλωτής.

Σημαντική θα είναι η αύξηση και στα μεταφορικά καθώς το επιπλέον κόστος θα μετακυλιστεί σους καταναλωτές. Για παράδειγμα ένας οδηγός μεταφορικής ο οποίος γέμιζε στα 400 λίτρα με 600-650 ευρώ. Τώρα έχει ανέβει στα 900-950 ευρώ ενώ δεν αποκλείεται το ποσό να αυξηθεί κι άλλο με το νέο έτος.

Στην Ευρώπη, οι Γερμανοί φαίνεται πως έκαναν καλό κουμάντο. Το ενδεχόμενο έλλειψης φυσικού αερίου, μοιάζει φόβος που απομακρύνεται, καθώς οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι σχεδόν γεμάτες. Την προηγούμενη εβδομάδα αποθηκεύτηκε περισσότερο αέριο από όσο ξοδεύτηκε. Το επίπεδο πληρότητας έφθασε στο 83,1%.

Την ώρα πάντως που οι Γερμανοί πανηγυρίζουν η αυστριακή κυβέρνηση προετοιμάζεται για ενδεχόμενο μπλακ άουτ. Το φόβο εξέφρασε η υπ. Άμυνας, λόγω επιθέσεων από Ρώσους χάκερ. Την ίδια ώρα Γάλλοι επιχειρηματίες ζαλίζονται όταν ανοίγουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Εστιάτορας δηλώνει : «Έλαβα τον νέο μου λογαριασμό ρεύματος με μέηλ και με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι πέρασα από έναν λογαριασμό για τον μήνα Νοέμβριο από 700 ευρώ, στα σχεδόν 18.000 ευρώ σήμερα.» Ο ήπιος καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες πάντως μείωσαν την κατανάλωση ενέργειας στη Γαλλία γύρω στο 8,7% τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

  1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
  2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 7 Μαρτίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 30/06/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: Μια (1) τηλεόραση Smart TV, ένα (1) Playstation 5 και ένα (1) Smart Watch.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Κυριακή 30η Ιουνίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.