Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

ΔΟΕ: Πως διαμορφώνεται ο «παγκόσμιος χάρτης» στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Αναμένεται νέα αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας επιβραδύνθηκε πολύ ελαφρά μόνο το 2022, παρότι οι οιωνοί υποδείκνυαν το αντίθετο λόγω της ενεργειακής κρίσης. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά εκτιμάται ότι θα έχουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό γιατί μαζί με την πυρηνική ενέργεια καλύπτουν τη μεγάλη πλειοψηφία της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης μέχρι το 2025 κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην αυξηθούν σημαντικά οι εκπομπές άνθρακα στον τομέα της ενέργειας σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οργανισμού ενέργειας.

Η αναταραχή που επέφερε η παγκόσμια ενεργειακή κρίση αλλά και οι καλές καιρικές συνθήκες δημιούργησαν μία επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης κρατώντας τη στο 2%. Ωστόσο εκτιμάται πως η αύξηση στη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα επιταχυνθεί κατά μέσο όρο στο 3% τα επόμενα τρία χρόνια όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΔΟΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας το 2023.

Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον ταχύ ρυθμό; Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν σαν κινητήριες δυνάμεις κινούμενες πάνω από τη μέση ανάπτυξη 2,4% τα χρόνια πριν από την πανδημία

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να προέλθει από την Κίνα, την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία, αν και παραμένουν αρκετά σημεία αβεβαιότητας ως προς  τις τάσεις στην Κίνα μιας και η οικονομία της αναδύεται από τους αυστηρούς περιορισμούς Covid.

Το μερίδιο της Κίνας στην παγκόσμια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται επί του παρόντος να αυξηθεί σε νέο ρεκόρ του 1/3 έως το 2025, από το 1 /4 το 2015. Ταυτόχρονα, οι προηγμένες οικονομίες επιδιώκουν να επεκτείνουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για να εκτοπίσουν τα ορυκτά καύσιμα σε τομείς όπως οι μεταφορές, η θέρμανση και η βιομηχανία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA Fatih Birol  δήλωσε ότι “ Η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο πρόκειται να επιταχυνθεί, προσθέτοντας πάνω από το διπλάσιο της τρέχουσας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας τα επόμενα τρία χρόνια. Τα καλά νέα είναι ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα για να καλύψουν σχεδόν όλη αυτή την πρόσθετη τάση υποδηλώνοντας ότι βρισκόμαστε κοντά σε ένα οριακό σημείο για τις εκπομπές στον τομέα της ενέργειας. Οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να επιτρέψουν στις πηγές χαμηλών εκπομπών να αναπτυχθούν ακόμη πιο γρήγορα και να μειώσουν τις εκπομπές, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας ενώ επιτυγχάνει τους κλιματικούς στόχους».

Την ίδια στιγμή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται ότι θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια, με βάση τις τρέχουσες τάσεις. Όμως η έντονη ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή αναμένεται να αντισταθμίσει σε ένα βαθμό αυτή τη μείωση.

Οι απότομες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου εν μέσω της ενεργειακής κρίσης η οποία σημειώθηκε  τροφοδότησαν με τη σειρά τους την άνοδο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας σε ορισμένες αγορές. Κυρίως η Ευρώπη επηρεάστηκε από αυτή την εξέλιξη η οποία πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση με πολιτικές προεκτάσεις και λειτούργησε ως έναυσμα για να συζητηθούν πιθανές μεταρρυθμίσεις ως προς το σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Την ίδια στιγμή αν και η Ευρώπη με τις Η.Π.Α. σκοπεύουν να μειώσουν την παραγωγή ρεύματος με καύση άνθρακα δε σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Παρόλο που έχουν προωθηθεί η ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας και μάλιστα σε ορισμένες χώρες όπως η Ιαπωνία έχουν επανεκκινηθεί ορισμένοι πυρηνικοί σταθμοί.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πολύ πιθανόν να παραμείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2025

Η ισχυρή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σημαίνει ότι το μερίδιό τους στο παγκόσμιο μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί από 29% το 2022 σε 35% το 2025, με τα μερίδια της παραγωγής με καύση άνθρακα και αερίου να μειώνονται.

Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα συνεχίσουν να μειώνονται τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, η Ευρώπη διέλυσε πέρυσι αυτήν την παγκόσμια τάση. Η χρήση του άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης χρήσης άνθρακα και φυσικού αερίου ενώ παράλληλα σημειώθηκαν απότομες πτώσεις της παραγωγής και από τις υδροηλεκτρικές μονάδες λόγω ξηρασίας αλλά και από πολλές πυρηνικές μονάδες που έκλεισαν για να συντηρηθούν οι σταθμοί

Η οπισθοδρόμηση υπολογίζεται ότι θα είναι, ωστόσο, προσωρινή, καθώς οι εκπομπές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη αναμένεται να μειωθούν κατά μέσο όρο κατά περίπου 10% ετησίως έως το 2025.

Πώς διαμορφώνονται όμως οι τάσεις στη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε περιοχή παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα το 2022.  Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία αυξήθηκε έντονα, ενώ η ανάπτυξη της Κίνας ήταν πιο υποτονική λόγω της πολιτικής της για μηδενικά κρούσματα Covid κάτι που ακολούθως  επιβαρύνει πολύ την οικονομική δραστηριότητα και κατ επέκταση τη ζήτηση για ρεύμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν έντονη αύξηση της ζήτησης και λόγω της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και λόγω του ότι παρεμβλήθηκε ένα πολύ θερμότερο των συνηθισμένων καλοκαίρι αλλά και χειμώνας κατά πολύ ψυχρότερος.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Ο ασυνήθιστα ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί έντονα η ζήτηση . Μειώθηκε έντονα και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον βιομηχανικό τομέα. Η παραγωγή περιορίστηκε αρκετά εξαιτίας των υψηλών  τιμών της ενέργειας και των διαταραχών του εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η μείωση κατά 3,5% της ζήτησης της ΕΕ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση της από την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2009, με τη μεγαλύτερη να είναι η εξαιρετική συρρίκνωση εργασιών λόγω του Covid το 2020.

Η νέα έκθεση του ΔΟΕ σημειώνει ότι η ζήτηση και η προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες, με τις ακραίες συνθήκες επομένως και την κλιματική αλλαγή να αποτελούν επαναλαμβανόμενο θέμα το 2022. Εκτός από την ξηρασία στην Ευρώπη, υπήρξαν καύσωνες στην Ινδία, με αποτέλεσμα η αιχμή της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα να σημειώσει μεγαλύτερη αύξηση από όσο έχει παρατηρηθεί ποτέ.. Ομοίως, οι κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Κίνας επλήγησαν από καύσωνες και ξηρασία, γεγονός που προκάλεσε αύξηση της ζήτησης για κλιματισμό εν μέσω μειωμένης παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας στην επαρχία Σιτσουάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είδαν επίσης σφοδρές χειμερινές καταιγίδες τον Δεκέμβριο, προκαλώντας μαζικές διακοπές ρεύματος. Mέσα σε αυτό το κλίμα οι αναλυτές τονίζουν την αναγκαιότητα της εξοικονόμισης ενέργειας.

Όλα αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη για ταχύτερη απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και επιταχυνόμενη ανάπτυξη των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, όπως αναφέρει η έκθεση. Ταυτόχρονα, όσο επιταχύνεται η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, ο αντίκτυπος των καιρικών φαινομένων στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα ενταθεί λόγω του ότι η θέρμανση στρέφεται όλο και περισσότερο στην ηλεκτρική ενέργεια με τους καταναλωτές να επικεντρώνονται στο πως θα εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα και ενεργειακή σταθερότητα. Ταυτόχρονα το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μείγμα παραγωγής. Σε έναν τέτοιο κόσμο, η αύξηση της ευελιξίας των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας με παράλληλη διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού και της ανθεκτικότητας των δικτύων θα έχει ζωτική σημασία.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

  1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
  2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 16 Απριλίου 2024 έως 31 Ιουλίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31/07/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: 1 x Tesla (ή αντίστοιχο) Smart Air Con Ενεργειακής Κλάσης Α+++ και 3 x Xiaomi Energy Saving Air Fryer 6.5lt.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Τετάρτη, 31η Ιουλίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.

«ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

  1. Οι παρόντες όροι συμμετοχής (εφεξής οι «Όροι Συμμετοχής») βρίσκονται αναρτημένοι στον Ιστότοπο που ανήκει στη Διοργανώτρια «https://www.fthinorevma.gr»
  2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Συμμετοχής:

Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού

Η εταιρία με την επωνυμία «ΝΟΥΖΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, οδός Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 55, Τ.Κ.16562, Α.Φ.Μ.: 800713689, Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας και αριθμό ΓΕΜΗ 137943201000 (εφεξής η «Διοργανώτρια») επιθυμώντας να προβεί στην προβολή των προϊόντων ή/και υπηρεσιών των πελατών της, διοργανώνει την προωθητική ενέργεια (στο εξής «Διαγωνισμός») που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 7 Μαρτίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2024 και η οποία θα αναρτηθεί στον Ιστότοπο της Διοργανώτριας «https://fthinorevma.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας»).

Άρθρο 2: Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος – συμμετοχής

2.2 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού και οι σύζυγοι αυτών.

Άρθρο 3: Διάρκεια Διαγωνισμού

3.1 Δηλώσεις ενδιαφέροντος-συμμετοχής γίνονται δεκτές εφόσον συμπληρώνονται και παραδίδονται στη Διοργανώτρια μέχρι και την 30 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, άλλως λογίζεται ως μηδέποτε πραγματοποιηθείσα.

3.2 Η κλήρωση για την απονομή του Δώρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 30/06/2024 και ώρα Ελλάδος 13:00 και τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης ορίζονται τα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά 55, (η «Ημερομηνία – Τόπος Κληρώσεως»).

3.3 Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να ακυρώσει, αναβάλει ή μεταθέσει την ώρα ή/και ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του Δώρου του Διαγωνισμού. Οποιαδήποτε τυχόν τροποποίηση της ώρας/ή και ημέρας διεξαγωγής της κλήρωσης θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας.

Άρθρο 4: Τρόπος Συμμετοχής

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στο Διαγωνισμό στον Ιστότοπο www.fthinorevma.gr μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης του Δώρου που ορίζεται στο Άρθρο 5 των παρόντων Όρων Συμμετοχής, ήτοι μέχρι την 30/06/2024. Συμμετοχές χωρίς τα προαπαιτούμενα βήματα θα θεωρούνται άκυρες

Άρθρο 5: Δώρα

5.1 Τα Δώρα που κληρώνονται στον Διαγωνισμό (στο εξής τα «Δώρα») ορίζονται ως κατωτέρω: Μια (1) τηλεόραση Smart TV, ένα (1) Playstation 5 και ένα (1) Smart Watch.

5.2 Το κάθε Δώρο είναι απολύτως προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαργυρώνεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα. Το Δώρο προσφέρεται στην κατάσταση στην οποία αυτό έχει, αποκλειομένης της εφαρμογής διατάξεων που θεμελιώνουν ευθύνη αναφορικά με πραγματικά ελαττώματα, συμφωνημένες ιδιότητες κ.λπ., έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω η Διοργανώτρια δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί ή/και ζημία ή/και βλάβη σωματική ή υλική ήθελε προκληθεί στους Συμμετέχοντες σχετιζομένη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

5.3 Η Διοργανώτρια απαλλάσσεται από την υποχρέωση παράδοσης Δώρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συμμετέχων δεν έχει τηρήσει οιονδήποτε εκ των Όρων του Διαγωνισμού.

Άρθρο 6: Κλήρωση – Τρόπος Ανάδειξης Νικητή Διαγωνισμού

6.1 Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοργανώτριας που βρίσκονται στην Γλυφάδα, Γεωργίου Γεννηματά, αριθμ. 55, Τ.Κ. 16562, την Κυριακή 30η Ιουνίου 2024 και ώρα 13:00 παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων της Διοργανώτριας.

6.2 Κάθε Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καταχωρείται αμέσως σε Λίστα Δηλώσεων Συμμετοχής. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προκύψουν από τυχαία κλήρωση μεταξύ των Συμμετοχών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του διαγωνισμού. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας (1) τακτικός και ένας (1) επιλαχών νικητής.

6.3 Οι νικητές του Διαγωνισμού θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση μέσω του τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει ενώ τα στοιχεία τους, ήτοι το Ονοματεπώνυμό τους και η πόλη διαμονής τους, θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Η παράδοση του Δώρου στους νικητές θα ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με οποιονδήποτε νικητή του Διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημέρα της αποστολής σε αυτόν σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) ή οποιοσδήποτε νικητής του Διαγωνισμού που έλαβε το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα δεν επικοινωνήσει με την Διοργανώτρια εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τότε ο νικητής αυτός χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου και τη θέση του εν λόγω νικητή καταλαμβάνει ο επιλαχών αυτού για τη συγκεκριμένη κλήρωση. Ο επιλαχών ομοίως οφείλει να επικοινωνήσει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την αποστολή σε αυτόν γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος (email), άλλως χάνει οριστικά κάθε δικαίωμα ή αξίωσή του επί του σχετικού Δώρου. Σε περίπτωση που, δεν καταστεί εφικτή η κατά τα ανωτέρω επικοινωνία ούτε και με τον επιλαχόντα, τότε η Διοργανώτρια δικαιούται να διαθέσει ελεύθερα και κατά την κρίση της το εν λόγω Δώρο.

Άρθρο 7: Εμπορικά Σήματα – Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις, εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της Διοργανώτριας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε και δι’ οιουδήποτε μέσου τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση (download) ή με άλλον τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, του περιεχομένου του Διαγωνισμού.

Άρθρο 8: Λοιποί Όροι

8.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού χωρίς να φέρει οιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των Χρηστών ή οιουδήποτε τρίτου.

8.2 Η Δήλωση Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στον Διαγωνισμό αποτελεί πλήρη και σαφή εκ μέρους του Συμμετέχοντα συναίνεση για την επεξεργασία από την Διοργανώτρια των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας. Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και εφόσον οι Συμμετέχοντες δεν έχουν γίνει Πελάτες της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τα σχετικά στοιχεία θα καταστρέφονται.

8.3 Οι παρόντες Όροι Συμμετοχής διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς σχετικής με το Διαγωνισμό, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.