Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Αυξάνεται η εξάρτηση της Αυστρίας από το Ρώσικο φυσικό αέριο

Η Αυστρία εξακολουθεί να βασίζεται στο ρώσικο φυσικό αέριο

Φλερτάρει δυνατά και πάλι η Αυστρία με τη Ρωσία, με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη εισαγωγή Ρώσικου φυσικού αερίου.

Η Gazprom παρέχει για άλλη μια φορά την πλήρη ποσότητα φυσικού αερίου που είχε καθορίσει στα συμβόλαιά της, ενώ οι παραδόσεις από τη Γερμανία και την Ιταλία μειώνονται σταδιακά. Επακριβώς, οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Αυστρία πλησιάζουν εκείνες πριν από τον Ουκρανικό Πόλεμο.

Η Αυστρία, σε αντίθεση με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά έθνη, εξακολουθεί να βασίζεται στο ρώσικο φυσικό αέριο. Η χώρα λάμβανε περίπου το 80% του φυσικού αερίου που κατανάλωνε από τα ανατολικά πριν την έναρξη του πολέμου. Αυτό προέκυψε εν μέρει από τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο που συνήψε η χώρα με τη Σοβιετική Ένωση που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1960, σε αντάλλαγμα για τη συνεχιζόμενη ουδετερότητα και τη μη ευθυγράμμιση της Αυστρίας.

Ο Ράινχαρντ Φλόρεϊ, CFO στον αυστριακό ενεργειακό κολοσσό OMV, δήλωσε: «Είμαστε προσωρινά πίσω στο 100% (προμήθειας φυσικού αερίου από την Gazprom) αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε βιώσει επίσης αριθμούς στο 30% και κάτω στο παρελθόν».

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία από τον Δεκέμβριο του 2022 δείχνουν ήδη την επιστροφή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Αυστρία. Το ρωσικό αέριο αντιπροσώπευε το 71% του συνόλου εκείνον τον μήνα, παρόλο που οι συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου ήταν χαμηλότερες από τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της ENTSOG και της αυστριακής ρυθμιστικής αρχής, E-Control. Η υπουργός Ενέργειας Leonore Gewessler προέτρεψε τους Αυστριακούς να συνεχίσουν την εξοικονόμηση ενέργειας την Τρίτη.

Παρατήρησε ότι «δεν έχουμε βγει ακόμη στο φως» και πρόσθεσε ότι η διατήρηση του φυσικού αερίου θα εγγυηθεί ότι ο χειμερινός εφοδιασμός σε τρόφιμα θα είναι επαρκής.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης αερίου της Αυστρίας ήταν περίπου 75% γεμάτες, την περασμένη Πέμπτη.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας