Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Παραδείγματα των νέων επιδοτήσεων στο ρεύμα

Νέα μείωση του λογαριασμού ρεύματος για τους καταναλωτές

Όσο ο υδράργυρος βυθίζεται η ανησυχία του κόσμου εντείνεται καθώς δημιουργείται η ανάγκη για θέρμανση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τώρα αρχίζουν να χρησιμοποιούν είτε το φυσικό αέριο είτε τα κλιματιστικά αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ο καιρός ήταν καλός. Το υπουργείο ενέργειας ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις που θα ισχύσουν για το Φεβρουάριο προκειμένου να πληρώσει φθηνότερο ρεύμα ο καταναλωτής.

Οι  επιδοτήσεις προκαλούν μια μείωση του λογαριασμού ρεύματος, αν και αρκετοί καταναλωτές αναφέρουν ότι σε συνδυασμό με το κόστος ζωής ενδεχομένως οι εκπτώσεις έπρεπε να είναι μεγαλύτερες. Θα σας δείξουμε μερικά παραδείγματα για το τι συμφέρει και ποια νοικοκυριά θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος.

Ένα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 400 κιλοβατώρες το μήνα.  θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 80 ευρώ. Με την επιδότηση το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί στα 64 ευρώ. Δηλαδή 16 ευρώ φθηνότερα.

Ένα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 700 κιλοβατώρες το μήνα θα πλήρωνε πρίν την επιδότηση 139 ευρώ.  Με την επιδότηση η οποία ισχύει για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες το τελικό ποσό θα βγει στα 119 ευρώ. Αν κάνει εξοικονόμηση ενέργειας 15% το τελικό ποσό διαμορφώνεται στα 111 ευρώ. Άρα 28 ευρώ κέρδος

Νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες το μήνα.

Χωρίς την επιδότηση θα πλήρωνε 239 ευρώ. Με την επιδότηση θα πληρώσει 219 ευρώ, καθώς η επιδότηση ισχύει για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Αν κάνει και εξοικονόμηση 15% ο λογαριασμός ρεύματος θα έρθει στον πελάτη 191 ευρώ. Άρα κέρδος 48 ευρώ.

Είναι εμφανές ότι εκείνη που θα ωφεληθούν και θα δουν χαμηλότερη την  τιμή της κιλοβατώρας είναι όσοι επιλέξουν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Μάθε εδώ για τις νέες επιδοτήσεις</span

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας