Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Ποιος πάροχος πραγματικά συμφέρει μετά την επιδότηση Δεκεμβρίου;

Εδώ θα βρεις τον Πάροχο που σε Συμφέρει!

Η συνολική επιδότηση για τον Δεκέμβριο σε απόλυτα νούμερα έρχεται στα 435εκ ευρώ για το ρεύμα, ενώ για το φυσικό αέριο η κρατική επιδότηση θα είναι 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτά είπε επίσημα ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, σε ότι αφορά στις κρατικές επιδοτήσεις του Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός ενέργειας τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόζει πάντα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την πολιτική της κατά της ενεργειακής κρίσης σε δύο μεγάλους πυλώνες.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Α: Μέσω συμμαχιών στην Ευρώπη προσπαθώντας να πιέσει πάντα προς την σωστή κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή ένωση για να εφαρμόσει ένα βιώσιμο πλάνο κατά της ενεργειακής κρίσης.

Β: Με επιδοτήσεις που έρχονται απευθείας στον λογαριασμό του καταναλωτή απορροφώντας το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων.

Στο συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες, σημειώθηκε πως η Ελλάδα βγήκε μπροστά ανάμεσα σε ομάδα άλλων μελών-κρατών και ζήτησε να υπάρξει ένα ρεαλιστικό πλαφόν για την αγορά φυσικού αερίου από την Ε.Ε και μάλιστα να είναι αρκετά πιο χαμηλά από την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής επιτροπής. Είναι το πλέον βασικό μέσον για να μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου άρα και του ρεύματος.

Πιο Συγκεκριμένα:

Ηλεκτρική Ενέργεια και Οικιακά τιμολόγια

Η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια είτε πρόκειται για κύρια κατοικία είτε όχι, διαμορφώνεται για τον Δεκέμβριο ως εξής:

Για καταναλώσεις μέχρι 500Kwh ανά μήνα, η επιδότηση είναι 221€/Μwh. Εδώ βρίσκονται και το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Για καταναλώσεις που είναι από 501-1000Kwh το μήνα, η επιδότηση είναι 171€/Kwh. Εδώ υπάρχει και ένα bonus-κίνητρο, αν ένα νοικοκυριό καταφέρει να πετύχει μείωση κατανάλωσης σε σχέση με πέρσι τουλάχιστον 15% τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50€ και φτάνει πάλι στα 221€/Μwh.

Για καταναλώσεις που ξεπερνούν τις 1001Kwh/μήνα, μόνο 2% των νοικοκυριών, η επιδότηση γίνεται 81€/Mwh και είναι εφαρμοστέα και εδώ η επιπλέον επιδότηση των 50€ αν υπάρχει μείωση τουλάχιστον 15% σε σχέση με την περσινή κατανάλωση.

Σε ότι αφορά στα κοινωνικά τιμολόγια (ΚΟ.Τ.) η επιδότηση ανέρχεται στα 269€/MWh και απορροφάται σχεδόν το 100% της αύξησης.

Επαγγελματικά Τιμολόγια 

Εμπορικοί καταναλωτές με ισχύς στην παροχή τους έως 35 Kva και κατανάλωση έως 2.000Kwh/μήνα, η επιδότηση Δεκεμβρίου φτάνει στα 183€/Mwh

Για επαγγελματικούς καταναλωτές έως 35kva που καταναλώνουν επάνω από 2000kwh/μήνα αλλά και για όλα τα υπόλοιπα τιμολόγια υψηλής τάσεως, η επιδότηση είναι 34€/Mwh

Στα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση είναι 221€/Mwh.

Για τον Δεκέμβριο λοιπόν του 2022 το συνολικό ποσό επιδότησης που θα εφαρμοστεί άμεσα στους λογαριασμούς είναι 435εκ ευρώ και προέρχεται από τον μηχανισμό υπερεσόδων που έχει εφαρμοστεί στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιούλιο και έχουν αντληθεί περίπου 2.5δις. ευρώ.

Σε ότι αφορά στο φυσικό αέριο, η ΔΕΠΑ μαζί με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μία οριζόντια επιδότηση χωρίς κριτήρια, 15€ την θερμική Μεγαβατώρα, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές που είναι περίπου 700.000 παροχές φυσικού αερίου στην Ελληνική Επικράτεια.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας