Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Protergia

Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος το 2001. Από το 2008 και μετά δραστηριοποιήθηκε και με το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας έχοντας συναλλαγές με χώρες των Βαλκανίων όπως Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία αλλά και την Τουρκία. To 2010 o όμιλος εξαγόρασε το 50,01% της Endesa Hellas, έγινε ο μοναδικός της μέτοχος και μετονόμασε την εταιρεία σε Protergia καθιστώντας την τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας στην Ελλάδα. Το 2014 η εταιρεία εντάχθηκε στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και το 2018 ανέπτυξε δραστηριότητες στην αγορά Φυσικού Αερίου.

Η εταιρεία διαθέτει ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες ΑΠΕ (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα). Έτσι η Protergia προσφέρει ανταγωνιστικά πακέτα και χρεώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Παροχές

Η Protergia διακρίνεται για την ευελιξία των προγραμμάτων της προσφέροντας στους πελάτες της ποικιλία επιλογών προσαρμοσμένες στις ενεργειακές ανάγκες τους. Επίσης, η εταιρεία καινοτομεί δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να επιλέξουν προγράμματα με ή χωρίς ρήτρα ΟΤΣ (ρήτρα αναπροσαρμογής), με ή χωρίς πάγιο, με ή χωρίς καμία χρονική δέσμευση παραμονής.

Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλους παρόχους, η Protergia επιβραβεύει τους πελάτες που είναι συνεπείς και στοχεύουν στην εμπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών, παρέχει προνόμια ανάλογα με το πρόγραμμα επιλογής, εκπτώσεις σε συνδυαστικά πακέτα με φυσικό αέριο, και δεν απαιτεί καταβολή εγγύησης όταν η εξόφληση λογαριασμού γίνεται με πάγια εντολή τραπεζικού λογαριασμού. Μέσω της υπηρεσίας myprotergia, οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν το λογαριασμό τους και να διαχειριστούν την κατανάλωσή τους προκειμένου να εξασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Λογαριασμός ρεύματος– Έκδοση και εξόφληση

Η εταιρεία εκδίδει δύο είδη λογαριασμών, τον έναντι ο οποίος εμφανίζει χρεώσεις εκτιμώμενης κατανάλωσης και τον εκκαθαριστικό, που παραθέτει χρεώσεις με βάση την καταμετρούμενη κατανάλωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αν η καταμέτρηση ξεπεράσει το διάστημα τετραμήνου ή γίνει σε λιγότερο χρονικό διάστημα, τότε η εταιρεία εφαρμόζει τον συντελεστή αναγωγής ημερών (αριθμός πραγματικών ημερών κατανάλωσης / 120 ημέρες).

Η εξόφληση των λογαριασμών μπορεί να γίνει*:

  • Μέσω των καταστημάτων της Protergia,
  • Μέσω της εφαρμογής myprotergia, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, εκτός από Diners και American Express,
  • Μέσω τραπεζικών καρτών,
  • Μέσω του δικτύου καταστημάτων COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ (αποκλειστικά για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας),
  • Με web banking στις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, HSBC, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
  • Με phone banking (για την Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank),
  • Με μετρητά, πάγια εντολή, web banking, phone banking, μέσω της εφαρμογής winbank mobile και στα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών APS της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς χρέωση, με τη χρήση του Κωδικού Πληρωμής,
  • μέσω πάγιας εντολής χρέωσης στις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, HSBC, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών.
  • Στα φυσικά καταστήματα των τραπεζών: Εθνική Τράπεζα (με την προϋπόθεση τήρησης τραπεζικού λογαριασμού), Attica Bank, Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

*Από τον Αυγούστο του 2020 δεν πραγματοποιούνται στα φυσικά τραπεζικά καταστήματα οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.).

Φυσικά καταστήματα στην ηπειρωτική χώρα:

Γλυφάδα (Λ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 17) 16675

Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 53) 54623

Νέα Ερυθραία (Λ. Κηφισίας 373) 14671

Ιωάννινα (Ν. Ζέρβα 2) 45332

Νέο Ηράκλειο Αττικής (Μαρίνου Αντύπα 11) 14121

Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 115) 26221

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Σημεία εξυπηρέτησης:

Εκτός από τα φυσικά καταστήματα, η Protergia συνεργάζεται με τον Γερμανό και την Cosmote για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Διαδικασία Αλλαγής Προμηθευτή

Ο καταναλωτής για να ενταχθεί στις υπηρεσίες της Protergia από άλλο πάροχο δεν χρειάζεται να αλλάξει μετρητή καθώς η αλλαγή είναι καθαρά εμπορική. Αρκεί να υπογράψει Σύμβαση Προμήθειας με την εταιρεία και να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που θα του ζητηθούν για την κατηγορία του χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η αλλαγή ολοκληρώνεται σε περίπου μία εβδομάδα από την ημέρα υπογραφής αλλά εξαρτάται και από τις εσωτερικές διαδικασίες του ΔΕΔΔΗΕ.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας