Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

H ΔΕΗ επενδύει στην ENEL Ρουμανίας

Επέκταση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στην Ρουμανία

Επέκταση των δραστηριοτήτων της ετοιμάζει η ΔΕΗ.

Η εταιρεία εισέρχεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την ιταλική Enel για την απόκτηση όλων των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία.

Δείτε την ανακοίνωση

Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”) ανακοινώνει ότι υπέγραψε Σύμβαση Αποκλειστικότητας (Exclusivity Agreement) με την Enel S.p.A. (“Enel”) για την πιθανή απόκτηση όλων των συμμετοχών του Ομίλου Enel στην Ρουμανία (“Target Assets”). Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2023, τα μέρη θα διαπραγματευθούν τα έγγραφα της συναλλαγής και η ΔΕΗ θα διεξάγει τον απαιτούμενο έλεγχο (due diligence) σε σχέση με τα Target Assets, και με την ολοκλήρωση του ελέγχου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα καθορίσει αν η ΔΕΗ θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά προς την Enel. Τα μέρη θα ενημερώσουν την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθουν σε δεσμευτική συμφωνία για την συναλλαγή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι με μια τέτοια συμφωνία η ΔΕΗ αλλά και η χώρα μας αποκτούν ισχυρή δυναμική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα assets της Enel στη βαλκανική χώρα αντιστοιχούν με τα τρία τέταρτα της σημερινής ΔΕΗ.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Ο αριθμός των πελατών των εταιρειών ενέργειας στη Ρουμανία υπολογίζεται σε 3 εκατομμύρια, ενώ στα περίπου 5 εκατομμύρια είναι οι καταναλωτές που ηλεκτροδοτούνται από τη ΔΕΗ στην Ελλάδα.

Δε λείπουν όμως και οι αντιδράσεις σε αυτή την εξέλιξη. Όπως δήλωσε ο  Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του   στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 FM Στο Κοκκίνο», και τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγκώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη:

«Με τα υπερκέρδη, με τα οποία επιβάρυνε τους καταναλωτές με την κερδοσκοπική πολιτική της ΔΕΗ, ο κ.Στάσσης θέλει τώρα να αγοράσει την εταιρεία ENEL Ρουμανίας στην οποία ήταν ο ίδιος διευθύνων σύμβουλος πριν έρθει στη ΔΕΗ, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα δεοντολογίας. Και από την άλλη στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ενέκριναν τα έσοδα από τα υπερκέρδη, που έχουν χρυσοπληρώσει οι καταναλωτές, να γίνουν δωράκια για τα γαλάζια παιδιά, χρυσές αμοιβές, μπόνους αλλά και μετοχές. Έτσι αντιλαμβάνονται αλήθεια την επιτυχία στη ΔΕΗ; Το να χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Ελλάδας για να επενδύσει η ΔΕΗ σε μια εταιρεία στη Ρουμανία δεν είναι το ζητούμενο. Ζητούμενο είναι οι καταναλωτές της χώρας μας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να είναι ικανοποιημένοι και να έχουν επάρκεια και πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας σε προσιτές τιμές. Αυτό το βασικό σκοπό δεν τον υπηρετεί η σημερινή ΔΕΗ του κ. Μητσοτάκη.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας