Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Ανακάλυψη: Υψηλής απόδοσης παραγωγή πράσινου υδρογόνου από θαλασσινό νερό

Μείωσε την Τιμή Ρεύματος με Άμεσο Όφελος στο Λογαριασμό σου

Χρησιμοποιώντας αλμυρό νερό για την εξαγωγή πράσινου υδρογόνου, αυτού του εξαιρετικά αντιδραστικού υποκατάστατου καυσίμου που μειώνει δραματικά τις εκπομπές, το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας έχει κάνει σημαντικές προόδους στον τομέα της φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής υδρογόνου.

Το περιοδικό Nature Energy δημοσίευσε μια λεπτομερή περιγραφή των αποτελεσμάτων της μελέτης. Η ηλεκτρόλυση, δηλαδή ο διαχωρισμός του υδρογόνου από το οξυγόνο, μπορεί να προκληθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέχρι και σήμερα παράγονται 830 εκατομμύρια τόνοι CO2 από την παραγωγή υδρογόνου με βάση τα ορυκτά καύσιμα. Αυτό το CO2 εκλύεται στην ατμόσφαιρα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Αυτό θα αλλάξει χρησιμοποιώντας το θαλασσινό νερό ως πρώτη ύλη για την κατασκευή πράσινου υδρογόνου.

Το θαλασσινό νερό μπορεί να χρησιμεύσει ως φυσικός ηλεκτρολύτης πρώτης ύλης και είναι άφθονο στον πλανήτη μας. Εξαιτίας αυτού, είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για περιοχές με μεγάλο μήκος ακτών και αρκετό ηλιακό φως. Λόγω των πλευρικών αντιδράσεων του ηλεκτροδίου και της πολυπλοκότητας της διάβρωσης, αυτή η διαδικασία μπορεί να μην είναι εφικτή σε μέρη με περιορισμένη πρόσβαση στο θαλασσινό νερό. Παράλληλα, η απόδοση της μεθόδου αυτής είναι χαμηλότερη από εκείνη της ηλεκτρόλυσης καθαρού νερού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Shizhang Qiao του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας (του τομέα Επιστήμης Υλικών), κατάφεραν να διασπάσουν το αλμυρό νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο με περίπου 100% απόδοση χωρίς να χρειάζονται διαδικασίες προεπεξεργασίας όπως διήθηση αντίστροφης όσμωσης, καθαρισμός ή αλκαλοποίηση. Ο αναπληρωτής καθηγητής Zheng συνέχισε, «Τα αποτελέσματά τους υποδεικνύουν ισοδύναμη απόδοση με αυτή των υπαρχόντων ηλεκτρολυτών καθαρού νερού και προσφέρουν έναν τρόπο άμεσης χρήσης του θαλασσινού νερού χωρίς συστήματα προεπεξεργασίας και προσθήκη αλκαλίων».

Οι τεράστιοι όγκοι καθαρισμένου νερού που απαιτούνται από τις τρέχουσες διεργασίες ηλεκτρόλυσης αυξάνουν την πιθανότητα έλλειψης πόρων γλυκού νερού. Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας θέλει να κατασκευάσει έναν μεγαλύτερο ηλεκτρολύτη για την παραγωγή υδρογόνου για κυψέλες καυσίμου και τη σύνθεση αμμωνίας.

Η επιτυχία στην οικονομικότερη παραγωγή υδρογόνου αναμένεται να αλλάξει το ριζικά την παραγωγή ενέργειας και να επηρεάσει την τιμή της ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Είτε μιλάμε για μικρής κλίμακας παραγωγή υδρογόνου είτε για μεγάλη, θα συμπαρασύρει επαγγελματικά και οικιακά τιμολόγια, επιτυγχάνοντας ακόμα φθηνότερο ρεύμα για όλους τους καταναλωτές και ταυτόχρονα καθαρό περιβάλλον ακόμα και στις μεγαλουπόλεις.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας