Το πιο Φθηνο Ρεύμα της Αγοράς

Ελαφρά μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το μήνα Μάρτιο, φθηνότερη η τιμή κιλοβατώρας κατά 0,4 λεπτά | Οι τιμές των άλλων παρόχων

Νέες μειώσεις στο λογαριασμό σου για τον Μάρτιο 2023

Μικρή ανακούφιση στα ελληνικά νοικοκυριά με την ανακοίνωση των νέων τιμολογίων από την ΔΕΗ για τον Μάρτιο. Από 19,9 λεπτά κόστος κιλοβατώρας τον Φεβρουάριο, η νέα τιμή γίνεται 19,5 λεπτά, για τους οικιακούς πελάτες του προγράμματος Γ1/Ν1 και για ανώτατη κατανάλωση τις 500 κιλοβατώρες τον μήνα. Αντίθετα, για υψηλότερες καταναλώσεις η τιμή διαμορφώνεται στα 20,7 λεπτά την κιλοβατώρα.

Ας δούμε τώρα πως διαμορφώνονται οι τιμές της ενέργειας και για τους υπόλοιπους παρόχους.

Η εταιρεία Φυσικό Αέριο Αττικής έθεσε την νέα της τιμή για τον Μάρτιο στα 18,5 λεπτά την κιλοβατώρα, για έκπτωση συνέπειας και, αντίστοιχα, στα 24,7 λεπτά την κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Το τιμολόγιο της Elpedison ανέρχεται στα 14,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα Elpedison Economy (το πρόγραμμα δεν παρέχει έκπτωση συνέπειας και πάγιο). Αντίθετα, στο πρόγραμμα Elpedison Συνέπεια Day (που παρέχεται με πάγια μηνιαία χρέωση στα 5 ευρώ) η τιμή ανέρχεται στα 20,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και στα 26,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας. Ελαφρώς μειωμένες είναι οι τιμές του νυκτερινού ρεύματος για το πρόγραμμα αυτό.

Η nrg παρέχει ενέργεια για τους οικιακούς της πελάτες με τιμή 16,9 λεπτά την κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και με 19,9 λεπτά την κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Βρες το Φθηνότερο Ρεύμα από τους Ειδικούς!

Στον ΗΡΩΝ το τιμολόγιο ανέρχεται στα 20,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 20% και στα 25,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας, για το οικιακό πρόγραμμά του Generous Home. Αντίθετα, στο πρόγραμμα Solar Generous Home, η τιμή για τον Μάρτιο τέθηκε στα 14,45 λεπτά την κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και στα 17 λεπτά την κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Στην Protergia και στο πρόγραμμά της Protergia Οικιακό MVP Reward το τιμολόγιο Μαρτίου έχει ως εξής: 18,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 24,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας.

H Volton κοστολογεί την κιλοβατώρα για τον Μάρτιο στα 18,9 λεπτά με έκπτωση συνέπειας για τα οικιακά τιμολόγια, και στα 19,9 λεπτά του ευρώ χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Στην Volterra η τιμή φτάνει τα 21,49 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ το μηνιαίο πάγιό της στοιχίζει 4,5 ευρώ. Εδώ παρατηρούμε αύξηση της τιμής της ενέργειας από τον προηγούμενο μήνα, που η τιμή ήταν στα 20,99 λεπτά την κιλοβατώρα.

H Watt+Volt πουλάει την ενέργεια με 24,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η εταιρεία δεν χρεώνει πάγιο και η τιμή της κιλοβατώρας για τον Μάρτιο δεν παρουσίασε καμία αλλαγή από τον Φεβρουάριο.

Η ΖeniΘ χρεώνει 14,0 λεπτά του ευρώ την κιλοβατώρα για τον μήνα Μάρτιο στο οικιακό της τιμολόγιο στο πρόγραμμα Power Home Now. Στο πρόγραμμα Power Home Basic η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την κατανάλωση. Έτσι, έχουμε 19,4 λεπτά την κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 270 kWh το μήνα και 20,4 λεπτά την κιλοβατώρα για κατανάλωση μεγαλύτερη των 270 kWh το μήνα.

Η Ελινόιλ, στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort, παρέχει ενέργεια στα 18,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα ενώ στο πρόγραμμα Power On! Home η τιμή διαμορφώνεται στα 20,3 λεπτά την κιλοβατώρα.

Οι τιμές της ενέργειας είναι, όμως, αρκετά πιο πολύπλοκες, αφού στο παιχνίδι μπαίνει τον τελευταίο καιρό και η κρατική επιδότηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση της τιμής της ενέργειας σε χαμηλότερα επίπεδα και η στήριξη του Έλληνα καταναλωτή. Παράλληλα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά ενέργειας προγράμματα που επιβραβεύουν την μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με τα περσινά επίπεδα. Να τονίσουμε, επίσης, την σημασία μείωσης της ημερήσιας κατανάλωσης έναντι της νυκτερινής, και την σημαντική επιβράβευση του καταναλωτή στην περίπτωση αυτή.

Ρωτήστε μας για να βρείτε ποιός πραγματικά έχει την φθηνότερη τιμή κιλοβατώρας. Η ομάδα μας δουλεύει αδιάκοπα για εσάς.

ΓΙΑΤΙ FTHINOREVMA.GR

ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Επικαιρότητα από τον χώρο της ενέργειας